DÜNYANIN EN GİZEMLİ KİTABI


 PEKİ SENİN BU KONUDA BİR FİKRİN VAR MI?

   VOYNİCH ELYAZMASI

       

      Bu sefer; bilinmeyen bir dille yazılmış, amacı ve anlamı hala tam olarak çözülememiş olan, içinde resimler de bulunduran gizemli bir el yazmasından bahsedeceğiz.

Kitap, araştırmalarım neticesinde edindiğim bilgilere göre tahminen 15. yüzyılda 1404 ila 1438 yıllarında yazılmıştır. 240 sayfadır ancak tamamının 270 sayfa olduğunu iddia edenler de var. Kitabın yazarı da bilinmiyor ve hala gizemini korumakta. Şimdi içten içe kitabın ismini nereden aldığını merak ediyorsunuz. Her şeyi araştırırım da o kalır mı? J
İsmini, 1912 yılında varlığını ortaya çıkaran Wilfrid m. Voynich adında bir sahaftan almıştır. Kitap ortaya çıktıktan ve gizemi kamuoyuna duyurulduktan sonra araştırmalar başlar ve gizli kalmış bazı şifreler olduğu düşünülerek yıllarca bu şifreler çözülmeye çalışılır. Voynich ise aynı çabayı sarf eder fakat hiçbir sonuca ulaşamaz. Bununla beraber kitabı Yale Üniversitesi’ne bağışlar.                  
                      
       Kitap halen ms. 408 koduyla orada korunmaktadır. Kitabın gelişigüzel, hiçbir gizem ve amaç içermeyen, tamamen boş bir düşünce içerisinde yazıldığını iddia edenler vardı. Bu kişilere karşılık fonetik ve dil uzmanları, metinde yer alan kelimelerin heceleme sistemine sahip olduğunu, duraksayarak yazılmadığını ve daha da ilginci bir ahengi olduğunu araştırıp göstermiştir. Yani bu metinde yer alan kelimeler, sanki kendisine ait bir lisanı varmış gibi yazılmıştır. Şifreli bir metinde olması gerektiği gibi her kelimenin duraksayarak veya durularak yazılması gibi bir durum söz konusu değildir. İşte bu araştırmalar da metnin gerçek olduğunu kanıtlamaktadır. Kitap hakkında az çok bilgi sahibi olduysanız şimdi de kitabın içini inceleyelim. Öncelikle kitabın kapağı şöyle:


         Kitap, yapılan köklü incelemelere göre ana hatlarıyla 5 bölüme ayrılmıştır.


          İlk bölümde, gördüğünüz gibi fazlasıyla karşılaşacağınız bitki resimleri yer alıyor. Fakat ilginç olan şu ki, bu kitapta resmedilen bitkilerin hiçbiri dünyada bulunmuyor. İçerdiği bitki resimlerinin basitçe yapılmış histolojik çizimler olduğu iddiası da mevcuttur. Yani bu çizimler, bazı maddelerin mikroskobik görüntülerinin çizimidir.

          İkinci bölümde, ben de görür görmez anladım ki, astrolojik ve astronomik silüetler var. Zaten görsele dikkatli bakınca göreceksiniz. Güneş, ay ve gezegen resimleri mevcut. 
    
           Üçüncü bölümde, gizem yüklü bu yazar işi biraz farklı boyutlara götürmüş. Tamamen bitki ve astroloji biliminden alakasız; çıplak şekilde tasvir edilmiş kadın resimleri, damar, kol ve hayvan şekilleri çizmiştir. 

         Dördüncü bölümde ise, bu sefer de bizlere ilaç tarifleri verilmiştir.
    ·      Ve son olarak beşinci bölüm, kitabı kısaca özetler niteliktedir.

Yaptığım araştırmalar neticesinde şunu gördüm ki, bölümler ilerledikçe her sayfa karanlık bir hal alıyor.

Merakla, birtakım çözülmüş şifreleri öğrenmek istediğinizin farkındayım. Şimdilik sizin de sıkılmamanız için konuya burada ara verip, daha sonra araştırmalarımdan elde ettiğim bilgilerle karşınızda olacağım. Görüşmek üzere. 🙌






                  

Yorumlar

Popüler Yayınlar