KAHVE İÇİRMEKLE KALMAYIP KİTAP OKUTTURAN KAFE GİBİ KAFELER !



         Şimdi sizlere karlar altında bir şehir, Erzurum’dan bahsedeceğim.
        Kadın kahramanlarımızdan Nene Hatun var bilir misiniz? Evet! İşte onun memleketi. Turist olarak gittiğinizde olur da bir yerde oturur çay isterseniz, yanında limon gelmesine çok takılmayın hepsi sizi soğuktan korumak istemelerinden. 
Meşhurlara geçelim!
       Kadayıf dolması, kete, siyah oltu taşı, cağ kebabı, Palandöken Kayak Merkezi, camileri, harikulade mimari yapılara sahip minareleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Liste’sinde halen bulunmakta olan Çifte Minareli Medrese...
Sarı gelin isimli şarkıda geçen kent.
       Sempatik ve yabancıya tebessüm ettiren ağzıyla; yüzme aslında cimme, cirit aslında cilit, yaprak aslında yarpahdır. Bıyıklardan buz sarktırır, kazma kürek yaktırır.

           Evet! Erzurum hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olduğumuza göre gelelim benim bu konunun neresinde yer aldığıma.
 2016 yılının Eylül ayında ayak bastım bu şehre. 3 yıldan bu yana eğitimime devam ediyorum. Annemin giderken “Kızım, kendini çok iyi geliştir ve bu hayatı doya doya yaşa.” Cümlesinden anladığım, “Kızım bol bol kitap oku.” oldu. O gün bu gündür, aslında liseden beri alışkanlığımı sürdürdüğüm şeyi yaptım. Kitap okudum. Okurken; sadece kitabın değil, mekanın da aklımda kalmasını istedim. Ve bu yüzden hep kitap kafeleri tercih ettim. Şimdi size lafı çok dolandırmadan tercih ettiğim ve sizlere tavsiye edebileceğim kafelerden bahsedeceğim.

1. ŞİRAZE  KİTAP  KAHVE




          Atatürk Üniversitesi Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne bağlı olan Şiraze Kafe'nin, 200 metrekaresi kitaplık, 200 metrekaresi ise kafe bölümü. Tasarımı, kullanılan malzemeler, ışıklandırma, renkler, enstrümantal müzik sizi olduğundan kitap okumaya edecek. 160 yayınevinden, toplam 12 bin popüler kitap ve 37 süreli derginin yer aldığı kitaplıktan istediğiniz eseri, etiket fiyatından %20, %25, %30’a varan indirimlerle satın alıyorsunuz. Çayınız, kahveniz ve sıcak kurabiyeniz keyfinize keyif katacak her şey burada.

2. TERENNÜM  KİTAP  VE  KAHVE







        Merkezde fakat sizi caddenin gürültü ve kalabalığından uzaklaştıracak nezih, geniş ve kitaplarla dolu bir mekan. Çocukların, gençlerin ve yaşlıların da gelebileceği her yaş kesimine uygun, güler yüzlü hizmete sahip bir yer.  Grup, kulüp ve iş toplantılarınızı rahatlıkla yapabilmeniz için sizlere geniş ve konforlu bir ortam sunulmuş. Kitap bunun neresinde derseniz, kitap bu kafenin duvarlarında. Yine her kafede olduğu gibi kitaplar size eşlik ediyor ve okuma isteğinizi uyandırıyor. 

          Şimdilik kafelerimiz bu kadar. Umarız ki şimdilik… “Bu kadar güzellikle dolu bir şehirde neden iki tane kitap kafe?” dediğinizi duyar gibiyim. Ben de sizinle aynı fikirdeyim fakat Şiraze ve Terennüm’ün bizlere yettiğini düşünüyorum. Umuyorum ki birileri bu durumun farkına varsın ve daha fazlası için çalışmalara başlasın.




KİTAPLAR HEP KAHVE KOKSUN!







Yorumlar

Popüler Yayınlar